Kosten en Opbrengsten

  • Bij ons kiest u zelf uw Energieleverancier
  • Profiteer van dynamische Energiecontracten
  • Handel op de EPEX- en Onbalansmarkt
  • Alles overzichtelijk in een handige app
Thuisbatterijen_Pagina_Header
Thuisbatterij Frank Energie

Hoeveel kost een Thuisbatterij?

Bij ons kost een thuisbatterij gemiddeld tussen de € 5.087 en € 10.557. Ook belangrijk om te weten is dat je als particulier in bijna alle gevallen 21% BTW terugkrijgt.

Maar wist je dat een thuisbatterij niet alleen kan helpen om jouw energierekening te verlagen? Het kan zelfs aanzienlijke inkomsten genereren, zelfs als je geen zonnepanelen hebt. Door slim gebruik te maken van de energieprijzen en op te slaan wanneer de tarieven laag zijn, kun je besparen en tegelijkertijd verdienen. Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over de kosten en prijsopbouw van een thuisbatterij, evenals het verwachte rendement, de terugverdientijd, en de andere financiële voordelen die een thuisbatterij kan bieden. Hiermee kun je een weloverwogen beslissing nemen over de investering in een thuisbatterij en ontdekken hoe het jouw energiekosten kan optimaliseren.

Kosten en Opbrengsten Thuisbatterijen

Growatt APX 5kWh met 4kW omvormer

Verkoopprijs – € 5.087,00 Excl. BTW
Terugverdienbedrag – €570,00 per jaar
Terugverdientermijn – 9 jaar

Growatt APX 10kWh met 4kW omvormer

Verkoopprijs –  € 6.457,00 Excl. BTW
Terugverdienbedrag – €1140,00 per jaar
Terugverdientermijn – 6 jaar

Growatt APX 15kWh met 4kW omvormer

Verkoopprijs –  € 7.828,00 Excl. BTW
Terugverdienbedrag – €1710,00 per jaar
Terugverdientermijn – 5 jaar

Growatt APX 20kWh met 8kW omvormer

Verkoopprijs –  € 9.199,00 Excl. BTW
Terugverdienbedrag – €2280,00 per jaar
Terugverdientermijn – 4 jaar

Growatt APX 25kWh met 8kW omvormer

Verkoopprijs –  € 10.557,00 Excl. BTW
Terugverdienbedrag – €2250,00 per jaar
Terugverdientermijn – 4 jaar

Enphase 5P batterij, 3,68kW

Verkoopprijs –  € 4.750 Excl. BTW
Terugverdienbedrag – €375,00 per jaar
Terugverdientermijn – 13 jaar

* Prijzen voor Growatt Batterijen zijn inclusief de Bliq Energiemanager.
** Prijzen voor de Growatt Batterijen zijn exclusief de Bliq App. Kosten hiervoor bedragen 7.00,- euro per maand.

De voordelen van onze Slimste Thuisbatterij

Power plug icoon

Altijd de goedkoopste stroom gebruiken

De slimme thuisbatterij die jouw huishouden begrijpt; sla automatisch goedkope elektriciteit op van het net of van je eigen zonnepanelen.
Zonnepaneel icoon

Klaar voor de energietransitie

Soms is er een overschot aan groene energie, op andere momenten moeten gascentrales inspringen. Jouw thuisbatterij biedt de perfecte oplossing.
Handel elke 15 minuten

Handel elke 15 minuten

Profiteer maximaal van prijsschommelingen, optimaliseer energiekosten en draag bij aan een stabieler elektriciteitsnet.
Tabel handel

Afbetaald in 4-5 jaar

Met de huidige regelingen en tarieven verdient u uw investering in 4 tot 5 jaar terug. Met een gemiddelde levensduur van 10 jaar is dit een zeer interessante investering.
Mobiele Applicatie

U kiest uw eigen Energieleverancier

U kiest zelf uw eigen energieleverancier. In tegenstelling tot bij andere organisaties, heeft u bij ons de vrije keuze hiervoor.
Service & Onderhoud

Service en Onderhoud

Een thuisbatterij is een investering die beschermd moet worden. Daarom bieden wij de beste service en periodiek onderhoud om uw thuisbatterij in topconditie te houden.
Bliq Growatt Thuisbatterij

Bliq Energiemanager & App

De Bliq Energiemanager in combinatie met een Growatt thuisbatterij biedt aanzienlijke voordelen voor huishoudens die hun energiegebruik willen optimaliseren en winst willen maken op de energiemarkt. De energiemanager zorgt voor automatische aansturing van de batterij, waarbij energie wordt opgeslagen wanneer deze goedkoop of zelfs gratis is, en wordt gebruikt of verkocht wanneer de prijzen hoog zijn. Dit slimme systeem maakt het mogelijk om te profiteren van dynamische energieprijzen en handel op de onbalansmarkt, wat resulteert in lagere energiekosten en extra inkomsten. De Bliq Energiemanager is inbegrepen in het installatiepakket, terwijl de bijbehorende app voor slechts €7 per maand beschikbaar is voor het monitoren en beheren van je energieverbruik​.

Dit zeggen onze klanten

“Hoe het precies werkt begrijp ik nog steeds in alle eerlijkheid. Maar onze 10 KwH thuisbatterij doet eigenlijk alles zelf en in de app zien we precies wat we per dag verdienen. “

Dhr. K de Waard

“Het mooiste aan dit concept is dat je geen zonnepanelen nodig hebt. Ik heb ze niet en had ook weinig behoefte deze aan te schaffen. Dit zorgt ervoor dat de investering gelimiteerd blijft en het rendement nog steeds erg aantrekkelijk.”

Dhr. Z Ouali

“We hebben er zelf nagenoeg geen omkijken naar gehad. Vanuit 12MNDN is de batterij geïnstalleerd en het contract bij Frank Energie was net zo snel geregeld. Zodoende genieten we nu tijdens de zonnige maanden optimaal”

Mevr. I Schadelee

“We waren er destijds met de zonnepanelen vroeg bij, dat was top. Helaas is dat tegenwoordig een stuk minder aantrekkelijk. De constructie van Thuisbatterij en handelen op deze manier voelt weer een beetje als die eerste zonnepanelen periode. Weer top dus!”

Dhr. R de Wolde