Wie wat bewaart, die heeft wat

Op zeer zonnige dagen wekt u veel energie op. Soms meer dan u nodig heeft. Door aan uw zonnepanelen een thuisaccu te koppelen, slaat u deze te veel opgewekte stroom op voor een later moment.

Uw eigen zonne-energie thuis opslaan

Met een thuisaccu corrigeert u de onbalans tussen dag en nacht of tussen een zonnige en een bewolkte dag. Zo’n accu hangt meestal aan de muur, bijvoorbeeld in de kelder, carport of schuur. Qua formaat en gewicht is de thuisaccu vergelijkbaar met een cv-ketel.

De voordelen van een thuisbatterij

Optimaal gebruik van uw zonnepanelen
Heeft u geen thuisbatterij? Dan kunt u slechts 30% van de ongebruikte energie opslaan. Met een thuisbatterij is dit minimaal 75%.

Minder energiekosten
Omdat u meer van uw eigen stroomproductie gebruikt, heeft u minder energie nodig van het net. Het resultaat? Een lagere energierekening!

Onafhankelijkheid
Wekken uw zonnepanelen tijdens de avond- en nachturen geen energie op? Dan gebruikt u uw thuisbatterij. Zo bent u minder afhankelijk van een energieleverancier.

De zekerheid van een back-up
Sommige thuisbatterijen zijn ook geschikt als back-up of noodoplossing. Wanneer er een storing van het netwerk is, springt deze noodvoorziening aan. Hoe lang u er gebruik van kunt maken? Dat hangt af van de capaciteit van uw thuisbatterij, de laadstatus en het aantal elektrische apparaten dat stroom nodig heeft.

Gratis offerte

"*" geeft vereiste velden aan

Stap 1 van 2

Hidden
Maak een keuze*
Voor welke onderdelen wilt u een offerte ontvangen*