Realisatie brengt succes

Zonder een goede realisatie kan er geen sprake zijn van succes. Wij realiseren daarom:

  • de technische oplossingen
  • de gestelde doelen voor verduurzaming
  • bewustzijn en betrokkenheid
  • tevreden klanten

Echte aanpakkers

Wij zijn aanpakkers in het realiseren van duurzame oplossingen. U kunt daarbij concreet denken aan:

  • Zonnesystemen (van 3 tot 1600 panelen, schuin en plat)
  • Warmtepompen en airco’s
  • LED-verlichting
  • Vloer- en gevelisolatie
  • Elektra

12MNDN Elektro

Onder de naam 12MNDN Elektro realiseren wij het elektrawerk. Zo kunnen wij álle elektrawerkzaamheden in en om een woning realiseren. Ook bedrijven, winkels en utiliteit kunnen bij ons terecht. Wij verzorgen al het elektrawerk van A tot Z.

  • Nieuwbouw: al het elektrawerk
  • Duurzame producten aanbrengen en aansluiten
  • Warmtepompen en airco’s plaatsen (elektrisch koelen en verwarmen)
  • Groepenkasten en leidingwerk vernieuwen
  • Omvormers aansluiten
  • Installaties keuren

Zo werkt een zonnesysteem

Zonnepanelen bestaan uit zonnecellen waarin silicium zit. Onder invloed van zonlicht ontstaat er een elektrische stroom: gelijkstroom. Om bijvoorbeeld uw lamp te laten branden is er wisselstroom nodig: de omvormer maakt van gelijkstroom wisselstroom en dit gaat dan naar de groepenkast.

Staan er elektrische apparaten aan, dan verbruiken die deze wisselstroom onmiddellijk. Staat er niets aan of wordt er meer zonne-energie opgewekt dan verbruikt, dan gaat de stroom via de groepenkast naar het net (”de grond in”). Dit gedeelte is dan uw teruglevering. Opgewekte energie minus direct-verbruikt is teruggeleverde energie.

Een kijkje achter de technische schermen

Zonnepanelen

Zonnepanelen worden ook wel PV-panelen genoemd. PV is een afkorting van het Engelse woord ‘Photo Voltaic’. Dit betekent ‘Photo’ (=licht) en ‘Voltaic’ (=elektriciteit)’, in het Nederlands fotovoltaïsch genoemd.

Een zonnepaneel bestaat uit een aantal in serie geschakelde zonnecellen. De praktische uitvoering komt er op neer dat de verschillende zonnecellen gelamineerd worden, aan de bovenkant afgedekt met een glasplaat en vervolgens wordt er een aluminium frame om bevestigd ter bescherming. Zo ontstaat een paneel dat makkelijk te vervoeren en te monteren is.

Er zijn verschillende soorten zonnepanelen op de markt:

1. Polykristallijn zonnepanelen
2. Monokristallijn zonnepanelen
3. Dunne film zonnepanelen

Omvormers

Een zonnepaneel zet zonlicht om in elektriciteit. Deze elektriciteit is dan nog niet meteen klaar voor gebruik in huis. Zonnepanelen produceren namelijk gelijkstroom, terwijl wij wisselstroom nodig hebben. Daarom worden zonnepanelen altijd geïnstalleerd met een omvormer die de gelijkstroom omzet in bruikbare wisselstroom. Deze stroom gebruikt u vervolgens voor uw elektronische apparaten, zoals de televisie, vaatwasser en koelkast.

Met de omvormer is het mogelijk de opgewekte energie te monitoren met een persoonlijke app. Zo weet u wat u ieder uur, dag, maand of jaar heeft opgewekt.

Montagesysteem

Voor schuine en platte daken is er en breed pakket aan innovatieve, sterke, lichte en duurzame montagesystemen voor zonnepanelen beschikbaar. Wij leveren voor alle denkbare situaties een complete oplossingen voor elk type dak.

De verschillende montagesystemen zijn uitvoerig getest en geschikt om minimaal 30 jaar mee te gaan. Onze monteurs zijn vakkundig en goed op de hoogte van de werkwijze om het montagesysteem te kunnen installeren.

Graag denken wij met u mee en helpen u de juiste keuze te maken, zodat u rustig kunt genieten van zonne-energie.

Groepenkast
De omvormer wordt via een elektriciteitskabel (vanaf omvormer naar meterkast) door een erkend elektriciën (Uneto-VNI en SEI) aangesloten op een aparte groep in de meterkast.

Bij inventarisatie wordt direct gekeken naar de bestaande situatie van de meterkast, eventuele gebreken worden direct meegenomen in ons voorstel en tijdens montage uitgevoerd.

Wij zorgen altijd voor een veilig systeem dat voldoet aan de laatste normeringen. Nu is het systeem klaar om energie terug te leveren aan het net.

Laadpaal

Bij verduurzaming en verdere elektrificering wordt ook veel gedacht aan de elektrische auto. En daar hoort een laadpaal bij: een voorziening die snel opladen van de accu in de auto mogelijk maakt en die is aangesloten op de thuis-installatie. 

Ook voor de laadpaal geldt dat goed advies en goede realisatie van belang is voor het beste resultaat.

Meer weten?

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van verduurzaming? Heeft u vragen of opmerkingen? Wij helpen u graag vrijblijvend verder.